Τιτάνιο εφαρμογή

Εφαρμογές αεροδιαστημικής-τιτάνιο
Λόγω τους υψηλή αντοχή σε αναλογία πυκνότητας, υψηλή αντοχή στη διάβρωση και ικανότητα να αντέχει τα μετρίως υψηλές θερμοκρασίες,κράματα τιτανίουχρησιμοποιούνται σε αεροσκάφη, επιμετάλλωση πανοπλία, πολεμικά πλοία, διαστημόπλοια και πύραυλοι. Στην πραγματικότητα, περίπου τα δύο τρίτα όλων τιτάνιο μετάλλων που παράγεται χρησιμοποιείται σε κινητήρες αεροσκαφών και πλαισίων, όπως ρότορες, συμπιεστή λεπίδες, υδραυλικό σύστημα στοιχείων και ατράκτων.

 

Εφαρμογές τιτανίου-Marine
Η αντίσταση στη διάβρωση και υψηλής θερμοκρασίας ιδιότητεςτιτάνιο και τα κράματά τουκάνει αυτό μέταλλο μια πρωταρχική εκτίμηση για χρήση σε θαλάσσια περιβάλλοντα. Σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο γεώτρηση καθώς και εφαρμογές νερού της θάλασσας, το πρόβλημα διάβρωσης είναι σοβαρό, και τιτανίου υποκατάσταση θα επιτρέψει λιγότερο συχνή αντικατάσταση των διαβρώνοντας υπόγεια δίκτυα.
 

Τιτανίου-ιατρικές εφαρμογές
Επειδή είναι βιο-compatible(non-toxic and is not rejected by the body).Τιτανίουχρησιμοποιείται σε διάφορες ιατρικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων χειρουργικά εργαλεία και εμφυτεύματα, όπως μπάλες του ισχίου και υποδοχές (αντικατάσταση της άρθρωσης) που μπορούν να μείνουν σε ισχύ για έως και 20 χρόνια. Τιτανίου έχει την εγγενή ιδιότητα osseointegrate, που επιτρέπει την χρήση σε οδοντικά εμφυτεύματα που μπορεί να παραμείνει σε ισχύ για όργανα που χρησιμοποιούνται στην εικόνα καθοδηγούμενη χειρουργική επέμβαση, καθώς και αναπηρικά αμαξίδια, πατερίτσες και οποιαδήποτε άλλα προϊόντα που επιθυμητό υψηλής αντοχής και χαμηλού βάρους.

 

Εφαρμογή τιτανίου-βιομηχανία
Τιτάνιο μετάλλωνχρησιμοποιείται σε εφαρμογές στην αυτοκινητοβιομηχανία, ιδιαίτερα στο αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα Ιπποδρομίες, όπου η μείωση του βάρους είναι κρίσιμη, διατηρώντας παράλληλα την υψηλή αντοχή και ακαμψία.Τιτανίουχρησιμοποιείται σε πολλές αθλητικές αγαθών: ρόπαλα του μπέιζμπολ, μπαστούνια του γκολφ, λακρός ραβδί άξονες, κρίκετ, χόκεϊ, λακρός και ποδόσφαιρο κράνος ψητά, και πλαισίων ποδηλάτων και στοιχεία. Κράματα τιτανίου χρησιμοποιούνται επίσης σε σκελετούς γυαλιών. Οι δύο πιο κοινέςκράματα τιτανίουχρησιμοποιούνται στην ποδηλατική βιομηχανία είναι6Al-4V (βαθμός 5)και3AL-2.5V (9η τάξη). Αυτά τα δύο διαφορετικά κράματα είναι δύο τιτανίου υψηλής αντοχής και οι δύο αρκετά κοινά στη βιομηχανία.

 

Εφαρμογή τιτανίου-χημικά
Στη χημική βιομηχανία της αντίστασης διάβρωσης ενός μετάλλου παίζει το πιο σημαντικό μέρος. Ωστόσο, ελαφρύ βάρος και την αντοχή είναι επιθυμητές. Εξοπλισμός παραγωγής που διευκολύνει τη μεταφορά των διαβρωτικών υλών, όπως το οξύ, αλκαλίων και ανόργανα άλατα είναι λογικές εφαρμογές για τιτανίου. Εξοπλισμός παραγωγής προϊόντων όπως δεξαμενές, πύργους παλινδρόμηση, φίλτρα, και δοχεία πίεσης να δώσει πρόσθετες ευκαιρίες για την αξιοποίηση του τιτανίου.Σωλήνωση τιτανίουμπορεί να βελτιώσει την απόδοση της θέρμανσης σπείρες στο εργαστήριο Χύτρες πιέσεως και εναλλακτών θερμότητας.

 

Τιτανίου-διάφορα εφαρμογές
Οι περισσότερες βιομηχανίες αυτές απασχολούν συνδετήρες σε κάποια μορφή ή άλλη και τιτανίου είναι επίσης τώρα βρέθηκαν σε μια ευρεία ποικιλία των καταναλωτικών προϊόντων, όπως η βιομηχανία κοσμημάτων.