Δέκα χαρακτηριστικά του τιτανίου

Χαμηλή πυκνότητα, υψηλή ειδική ισχύς: πυκνότητα μεταλλικού τιτανίου 4,51g / cm3, υψηλότερη από το αλουμίνιο χαμηλότερη από εκείνη του χάλυβα, χαλκού, νικελίου, αλλά η αναλογία της έντασης στο πρώτο από τα μέταλλα.


Ανθεκτικό στη διάβρωση: το τιτάνιο είναι ένα πολύ ενεργό μέταλλο και το δυναμικό ισορροπίας του είναι χαμηλό και η τάση διάβρωσης του θερμοδυναμικού μέσου. Αλλά στην πραγματικότητα το τιτάνιο σε πολλά μέσα είναι πολύ σταθερό στο οξειδωτικό, ουδέτερο και ασθενώς αναγωγικό μέσο, όπως το τιτάνιο είναι ανθεκτικό στη διάβρωση.


καλή αντοχή στη θερμότητα: μακροπρόθεσμη χρήση του νέου τιτανίου σε θερμοκρασία 600 ° C ή μεγαλύτερη.


Αντοχή σε χαμηλή θερμοκρασία: Το κράμα τιτανίου TA7 - (Ti5Al-2.5Sn) TC4 (Ti-6Al-4V) και Ti-2.5Zr-1.5Mo που αντιπροσωπεύεται από το κράμα τιτανίου χαμηλής θερμοκρασίας, δεν είναι μεγάλη. -196-253 ℃ χαμηλή θερμοκρασία για να διατηρηθεί καλή ολκιμότητα και ανθεκτικότητα, για να αποφευχθεί το κρύο μέταλλο εύθραυστο, ιδανικό υλικό για κρυογενικά σκάφη, δεξαμενές και άλλον εξοπλισμό.


Ιδιότητες κατά της απόσβεσης: μεταλλικό τιτάνιο με μηχανικούς κραδασμούς, ηλεκτρικούς κραδασμούς και το χρόνο που είναι ο μακρύτερος χάλυβας, μέταλλο χαλκού σε σύγκριση με την απόσβεση κραδασμών.


Μη μαγνητικό, μη τοξικό: τιτάνιο είναι μη μαγνητικό μέταλλο, μεγάλο μαγνητικό πεδίο δεν θα μαγνητιστεί, μη τοξικό και ανθρώπινο ιστό και αίμα έχουν καλή συμβατότητα, έτσι ώστε το ιατρικό επάγγελμα.


Η αντοχή εφελκυσμού της αντοχής της απόκλισης πλησιάζει: την απόδοση της απόδοσης τιτανίου (αντοχή σε εφελκυσμό / δύναμη απόδοσης), που δείχνει ότι η πλαστική παραμόρφωση του υλικού τιτανίου που σχηματίζεται. Από το όριο απόδοσης τιτανίου και το λόγο ελαστικού συντελεστή, όταν η χυτευμένη με τιτάνιο ελαστικότητα.


Απόδοση εναλλάκτη: ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας του μεταλλικού τιτανίου, αν και χαμηλότερος από τον ανθρακούχο χάλυβα και τον χαλκό, αλλά λόγω του τιτανίου εξαιρετικής αντοχής στη διάβρωση, έτσι το πάχος τοιχώματος μπορεί να είναι πολύ αραίωση, στάγδην συμπύκνωση και η επιφάνεια με τον ατμό ο εναλλάκτης θερμότητας, η μείωση της ομάδας, η υπερβολική επιφανειακή απολέπιση μπορεί επίσης να μειώσει τη θερμική αντίσταση, η απόδοση του εναλλάκτη θερμότητας του τιτανίου βελτιώθηκε σημαντικά.


Το χαμηλό συντελεστή ελαστικότητας: ένα μέτρο ελαστικότητας του τιτανίου 106.4GMPa, σε θερμοκρασία δωματίου όταν το 57% του χάλυβα.


Οι ιδιότητες πρόσληψης: το τιτάνιο είναι ένα πολύ ενεργό μέταλλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί χημικά σε υψηλές θερμοκρασίες με πολλά στοιχεία και ενώσεις. Ο απαριθμητής τιτανίου αναφέρεται κυρίως στην αντίδραση υψηλής θερμοκρασίας με άνθρακα, υδρογόνο, άζωτο, οξυγόνο.