Η διαφορά των μπουλονιών καθαρού τιτανίου και των μπουλονιών κραμάτων τιτανίου

Κατά την επιλογήμπουλόνι τιτανίουs, πρέπει να επιλέξουμετιτάνιουλικόπρώτα,καθαρό τιτάνιοήκράμα τιτανίου. Ας ρίξουμε μια ματιά στη διαφορά μεταξύ των μπουλονιών καθαρού τιτανίου και των μπουλονιών κράματος τιτανίου:

Καθαρό τιτάνιοπεριέχει τουλάχιστον 98% τιτάνιο και μικρές ποσότητες ακαθαρσιών όπως οξυγόνο, άζωτο, υδρογόνο, άνθρακα, πυρίτιο και σίδηρο.Καθαρά μπουλόνια τιτανίουέχει χαμηλή πυκνότητα, υψηλή σκληρότητα, υψηλό σημείο τήξης, ισχυρή αντοχή στη διάβρωση. Λόγω των σταθερών χημικών ιδιοτήτων του, της καλής αντοχής σε υψηλή θερμοκρασία, της χαμηλής θερμοκρασίας αντίστασης, της ισχυρής αντοχής στα οξέα, της ισχυρής αντοχής στα αλκάλια, καθώς και της υψηλής αντοχής, της χαμηλής πυκνότητας, του τιτανίου που είναι γνωστό ως&«διάστημα χρυσού σπιτιού GG».Κοχλίες τιτανίου υψηλής καθαρότηταςέχουν επίσης καλή πλαστικότητα. Έτσι, τα μπουλόνια καθαρού τιτανίου χρησιμοποιούνται κυρίως στη χημική βιομηχανία και τη βιομηχανία ηλεκτρολυτικής επιμετάλλωσης, τα οποία χρειάζονται καλή αντοχή στη διάβρωση και ηλεκτρική αγωγιμότητα.

Κράμα τιτανίουείναι το κράμα υλικό που βασίζεται σε τιτάνιο και αποτελείται από άλλα ενισχυτικά στοιχεία, όπως αλουμίνιο, νικέλιο, χρώμιο, χαλκό κ.λπ., προκειμένου να επιτευχθεί υψηλότερη αντοχή, αντοχή στη διάβρωση και υψηλή αντοχή στη θερμοκρασία.Το συνήθως χρησιμοποιούμενο κράμα τιτανίου είναιTi6Al4V. Η πυκνότητα των κραμάτων τιτανίουείναι γενικά περίπου 4,51 g / cm3, που είναι μόνο το 60% του χάλυβα. Μερικοίκράματα τιτανίου υψηλής αντοχήςυπερβαίνει την αντοχή πολλών δομικών χαλύβων κραμάτων. Επομένως, η ειδική αντοχή (αντοχή / πυκνότητα) του κράματος τιτανίου είναι πολύ υψηλότερη από εκείνη άλλων μεταλλικών δομικών υλικών, τα οποία μπορούν να παράγουντιτάνιοσυστατικόsμε υψηλή ισχύ μονάδας, καλή ακαμψία και μικρό βάρος. Τα εξαρτήματα του κινητήρα του αεροσκάφους, ο σκελετός, το δέρμα, τα συμπαγή μέρη και τα εργαλεία προσγείωσης είναι κατασκευασμένα από κράμα τιτανίου.Βαθμός 5 tμπουλόνια ιτανίουχρησιμοποιείται κυρίως στην αεροδιαστημική, αγωνιστικό αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα και ποδήλατο.


titanium alloy bolts02